Jak powstaje kosz sklepowy?
Pierwszy kosz sklepowy został stworzony w Barcelonie w celu zaspokojenia potrzeb sektora detalicznego w zakresie koszy i wózków. Proces tworzenia kosza sklepowego rozpoczyna się od analizy rynku i uważnego słuchania klientów. Następnie zespół projektantów i inżynierów opracowuje produkty nowej generacji, który zapewni kupującym najlepszą jakość zakupów.
Po uzyskaniu projektu wybiera się najlepsze surowce, aby rozpocząć proces produkcji. Najczęściej stosuje się polipropylen – który jest głównym surowcem w produktach – jest wyjątkowo odporny na temperatury. Wysokiej jakości PP obejmuje zakres od -25ºC do 35ºC, a barwniki posiadają certyfikat kontaktu z żywnością. Z drugiej strony koła są ciche i mają podwójne łożysko kulkowe. Ten system sprawia, że kosze toczą się płynnie, dzięki czemu zakupy stają się wspaniałym doświadczeniem.
Następnie należy starannie dobrać materiały, ale także odpowiednio wybrać najlepsze maszyny. Nowoczesne maszyny o pojemności do 1.900 ton, pozwalają tworzyć produkcję na masową skalę. Ponadto dużo firm wspiera produkcję przyjazną dla środowiska opartą na maszynach, które wykorzystują najnowszą całkowicie zautomatyzowaną technologię, zmniejszając zużycie energii i emisje Co2 do atmosfery. Dodatkowo techniki wytwarzania pozwalają uzyskać lekkie, bezpieczne i odporne produkty.
Artykuł opracowała firma Kon-Plast – producent koszy sklepowych.