Jak powstaje kosz sklepowy?

20 listopad

Jak powstaje kosz sklepowy?

Woman shopping at the grocery store and talking on phonePierwszy kosz sklepowy został stworzony w Barcelonie w celu zaspokojenia potrzeb sektora detalicznego w zakresie koszy i wózków. Proces tworzenia kosza sklepowego rozpoczyna się od analizy rynku i uważnego słuchania klientów. Następnie zespół projektantów i inżynierów opracowuje produkty nowej generacji, który zapewni kupującym najlepszą jakość zakupów.

Po uzyskaniu projektu wybiera się najlepsze surowce, aby rozpocząć proces produkcji. Najczęściej stosuje się polipropylen – który jest głównym surowcem w produktach – jest wyjątkowo odporny na temperatury. Wysokiej jakości PP obejmuje zakres od -25ºC do 35ºC, a barwniki posiadają certyfikat kontaktu z żywnością. Z drugiej strony koła są ciche i mają podwójne łożysko kulkowe. Ten system sprawia, że ​​kosze toczą się płynnie, dzięki czemu zakupy stają się wspaniałym doświadczeniem.

Następnie należy starannie dobrać materiały, ale także odpowiednio wybrać najlepsze maszyny. Nowoczesne maszyny o pojemności do 1.900 ton, pozwalają tworzyć produkcję na masową skalę. Ponadto dużo firm wspiera produkcję przyjazną dla środowiska opartą na maszynach, które wykorzystują najnowszą całkowicie zautomatyzowaną technologię, zmniejszając zużycie energii i emisje Co2 do atmosfery. Dodatkowo techniki wytwarzania pozwalają uzyskać lekkie, bezpieczne i odporne produkty.

Artykuł opracowała firma Kon-Plast – producent koszy sklepowych.

Dodaj komentarz